Whiskymärket Glenfiddich har nyligen inlett ett spännande samarbete med den danska cykeltillverkaren Copenhagen Bike Company. Att koppla samman whisky och cykling är kanske inte den mest självklara kombinationen – två helt olika varumärken från två vitt skilda industrier, men samarbetet faller sig ändå naturligt.

Båda företagen bygger på en historisk entreprenörsanda som inte kompromissar när det kommer till hantverk och kvalitet.

– Glenfiddich är starkt förknippat med start-up-miljön eftersom företagets grundare redan 1887 följde sin dröm och startade det som i dag är ett av världens största whiskymärken. Därför är samarbetet med Copenhagen Bike Company en perfekt matchning för oss, säger Oscar J-T Holm, Nordic Marketing Communication Manager på WG&S.

Kvalitet och hantverk
Det var år 1887 som William Grant startade det som i dag är Glenfiddich. Han lämnade sin trygga anställning för att följa sin dröm och byggde sitt första destilleri där han började producera Single Malt. Ole Hjortlund Svendsen på Copenhagen Bike Company har en liknande bakgrund. För ett år sedan lämnade han sitt prestigefulla arbete som International Sales Manager på Georg Jensen i Danmark för att följa sin dröm om att tillverka hållbara kvalitetscyklar i exklusiv design.

– Vi är väldigt exalterade över samarbetet med Glenfiddich. Vi är stolta över att arbeta tillsammans med en av världens största whiskyleverantörer, som precis som vi prioriterar kvalitet och bra hantverk, säger Ole Hjortlund Svendsen, VD och ägare av Copenhagen Bike Company.

Cyklarna finns tillgängliga i begränsad upplaga på Copenhagen Bike Company’s hemsida från den första maj 2018 till ett cirkapris på 12 000 kr.

Leave a Reply