Det är inte alltid lätt att knyta nya vänskapsband. GoFrendly är appen som gör det enkelt för dig som vill träffa nya tjejkompisar. 

Det hela började med att Claudia Gård och Ulrika Lilja fick kontakt genom en entreprenörsgrupp på Facebook.

– Vi gick på vår första kompisdejt och började prata om hur vi båda upplevde det svårt att träffa vänner när man är vuxen, berättar Claudia Gård.

Och på det spåret skapade duon appen GoFrendly som riktar sig till kvinnor som vill träffa nya vänner. Idag, fyra år efter appen grundades har de 100 000 användare i Sverige vilket gör det enkelt för dig att hitta nya kompisar på nolltid. Du laddar ner appen, får berätta lite mer om dig själv och dina intressen för att sedan få en matchningslista med potentiella nya vänner. Du kan även anordna eller delta i aktiviteter med andra som gemensamma middagar, resor och träningspass. 

– Det finns egentligen ingen annan plattform som vänder sig till kvinnor. Det finns aktivitets-appar för tjejer och killar men de tenderar att förvandlas till dejtingappar i slutändan, säger Claudia Gård.

GoFrendlys målgrupp är främst kvinnor i åldrarna 20–34. I början av året lanserade därför ”Gofrendly club” där medlemmarna betalar en summa i månaden för att ta del av ett brett utbud av olika aktiviteter. Här hittar vi samarbeten med aktörer som grundarna anser matchar användarnas intressen, som Phils Burger och Klättercentret.

– Vi tror att det kommer växa och vi ser att vi bara skrapat på ytan. Efterfrågan finns och den finns hos kvinnor i alla åldrar. Vi har en rätt kaxig vision om att revolutionera vänskap för kvinnor världen över. Det är vad vi vill göra, säger Claudia Gård.

Leave a Reply