Favo slopar tredjepartslösningen och både lagar maten och levererar den i egna elbilar.

Foodora, Uber Eats, Wolt – restaurangapparna breder ut sig överallt i storstäderna. Nu får Stockholm ännu en app, kallad Favo.

Till skillnad från övriga matappar satsar dock Favo på att laga maten själv. Företaget slopar alltså tredjepartslösningen och både lagar maten och levererar den i egna elbilar. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Att vi äger hela leveranskedjan utan mellanhänder inklusive vår egen digitala plattform, gör att vi kan laga klimatsmart och högklassig mat, och servera den på ett hållbart sätt. Det har visat sig vara en lönsam modell som vi nu tar vidare till Stockholm, vilket känns jättekul, säger Oscar Johansson, vd och medgrundare av Favo i pressmeddelandet.

Appen har redan funnits i Borås sedan 2017, där ”mer än varannan person” laddat ned den, enligt bolaget självt. Nu satsar foodtechbolaget på en enhet på 400 kvadratmeter på Östermalm. Fokus ligger på modern streetfood.

Till skillnad från konkurrenterna har Favo valt att rata gigekonomin.

– När gig-ekonomin breder ut sig tillskrivs ofta den yngre generation som drivande för förändringen. Vi tillhör själva den unga generationen och tycker det låter dumt att samhället ska byggas på otrygghet, säger Filip Nilsson, vice vd och medgrundare.

– Många tycks tro att du måste ta in giggare för att skapa lönsamma modeller i den här branschen. Vi bevisar motsatsen.

 

Källa: va.se

 

Leave a Reply