Svårt att se om resan du vill boka är klimatkompenserad – inte nu längre. Nu kan användarna på Sveriges största jämförelsesajt för flyg – Flygresor.se, direkt se om resan är klimatkompenserad eller inte.

 

Alla vill vi vara med och göra vad vi kan för miljön och klimatet. Ett sätt att dra sitt strå i stacken är att välja klimatkompenserade resor. Flygresor.se gör det nu möjligt för användaren att direkt vid bokning kunna välja att klimatkompensera, när det erbjuds av en resebyrå, om det inte redan ingår i resans pris.

– Om klimatkompenserade flygresor ska bli standard så måste vi gå före och se till att den verkliga kostnaden inkluderas direkt vid köpet. Det är också viktigt att den som ska boka sitt flyg får transperens även kring hur och vilka flygbolag som aktivt arbetar med klimatfrågor, säger Kristoffer Rengfors, marknadschef för Flygresor.se i ett pressmeddelande.

Flygresor.se har en populär funktion som heter ”komplettpris”, det är även där som klimatkompensationen kommer att visas. Den kostnaden som klimatkompensationen står för tas sen med i slutet när själva bokningen avslutas, allt enbart för att underlätta för kunden och för att denne inte ska behöva söka sig till någon annan sajt för att klimatkompensera.

Leave a Reply