I över 200 år har Carnegie haft en central position inom nordiskt näringsliv. Idag är de Nordens ledande investment- och privatbank samt en mötesplats för idéer, kunskap och kapital. 

– Hos oss jobbar bara de bästa – och det vet bolagsägare och styrelser, säger Tony Elofsson, chef för corporate finance Sverige. 

Carnegie sammanför investerare, entreprenörer, företag, institutioner och privatpersoner för att skapa innovativa lösningar åt sina kunder. Tony Elofsson, chef för corporate finance Sverige, har arbetat på investmentbanken i 18 år. Det som lockade honom med Carnegie var bland annat deras starka varumärke. 

– Carnegie har även en platt organisation, högt till tak och otroligt spännande kunder. Det är många som har fördomar om investment banking. De tror till exempel att arbetsmiljön är hierarkisk, men det stämmer inte. Alla som arbetar på Carnegie har en egen karriärsplattform. Vår lyhörda organisation gör att våra medarbetare har roligare på jobbet – och att vi blir ett bättre bolag, både som arbetsgivare och gentemot våra kunder, säger han. 

Christoffer Källberg håller med. Han har arbetat med företagsrådgivning i London, Amsterdam och Stockholm sedan 2008 och på Carnegie sedan 2015. Han betonar att alla medarbetare uppmuntras att påverka sin egen karriär. 

– Vår verksamhet präglas av högt arbetstempo, korta beslutsvägar, stort egenansvar och entreprenörskap. Om du till exempel identifierar en för oss ny sektor eller produkt som du anser att Carnegie ska satsa på så är organisationen, inklusive de högsta cheferna, öppen och mottaglig för att satsa på din idé. Jag upplever att det är stor skillnad mot hur till exempel storbankerna arbetar, säger han.  

De som söker sig till Carnegie kan med andra ord räkna med att hamna direkt i hetluften. Förutom att det är en snabb utvecklingskurva på bolaget i Stockholm så finns det möjlighet att göra utbyten och arbeta på bolagets övriga kontor.

– Jag spenderade fem år på vårt Londonkontor vilket gjorde att jag bland annat fick en inblick i en mer mogen marknad, säger Tony Elofsson. 

Och talang attraherar talang. 

– När jag började på Carnegie ville jag arbeta på den bästa banken, och det gör jag fortfarande. Carnegies medarbetare anses vara bland de bästa i Norden, avslutar Tony Elofsson.

Leave a Reply