Två gånger om året arrangerar Advokatfirman Delphi sitt rekryteringsevent Delphi Talent Day. Clara Jarbrand fick anställning på Delphi efter sitt deltagande på Talent Day i höstas.

Hej Clara! Hur trivs du på Delphi?
– Jättebra! Alla är så trevliga och arbetsuppgifterna är intressanta, särskilt i gruppen Transactions som jag jobbar i. Bra att få klientkontakt tidigt också. Känns att man jobbar ”på riktigt”, trots att jag bara varit här i två månader.

I jämförelse med ditt intryck på Talent Day – hur är det att jobba på Delphi?
– Alla de förväntningar Delphi gav har uppfyllts: Platt organisation, öppet klimat, ingen prestige i att fråga om man är osäker. När det gäller arbetstider är det stundtals mycket, då hjälps alla åt och vi jobbar mer. När det är lugnare får jag lite mer fritid, kan gå och träna etc. Den här inställningen delas av alla. Det uppskattar jag verkligen.

Hur fick du information om Talent Day?
– Genom sociala media. Det gäller att bevaka de advokatbyråer man är intresserad av och kolla inläggen regelbundet.

Vad var ditt intryck under den dagen?
Det är klart och tydligt en rekryteringsdag. Generellt var det bra uppstyrt, toppen med halvdag och middag. Det fanns personer från Delphi på plats som man kunde fråga under hela Talent Day, många jurister att prata med.

Vad hände sedan?
Jag skrev upp mig för en intervju som också innehöll feedback på de tester vi gjorde. Sedan fick jag ett positivt besked och jobbar nu i Transactionsgruppen.

Vilka arbetsuppgifter har du?
– Mina arbetsuppgifter är främst inom kapitalmarknad. Jag hjälper till med noteringar samt köp och försäljning av värdepapper. Det kan vara mindre marknader och Stockholmsbörsen. Det blir en del allmän bolagsrätt också, jag har till exempel medverkat i två Due Diligence-processer.

Vilka frågor/områden brinner du för?
– Jämställdhet, miljö och hållbarhet. Sedan kan jag lite kinesiska (mandarin), jag har läst språket i Shanghai. På sikt kan det vara roligt att jobba med projekt med internationella inslag.

Har du något tips till studenter som vill börja jobba på Delphi?
– Följ och bevaka Delphi i sociala media och på hemsidan. Var med på deras events och ställ mycket frågor till medarbetarna på plats! Ju mer du vet, desto bättre kan du förbereda dig till en intervju.

Läs mer på Delphi.se

Leave a Reply