Vi är många som kanske vill ta bort rodnad i ansiktet eller få lite mer glow inför en anställningsintervju, men är osäkra på vart vi ska vända oss. Anne Wetter, hudläkare och medgrundare till Estetiska Injektionsrådet, brinner för att säkerställa att kunden får den behandling han eller hon behöver, utförd på ett säkert sätt av certifierade hudterapeuter och läkare. Sedan fem år tillbaka driver hon Estetiskt Hudläkarcentrum, en klinik med målsättningen att människor ska må sitt bästa jag även på utsidan.

Hur kom det sig att du startade Estetiskt Hudläkarcentrum?
Som hudläkare ser jag helheten som oerhört viktig. Sjukvården tar hand om de medicinska hudsjukdomarna som t ex hudtumörer, acne, rosacea, men många lider av åkommor i huden som inte anses medicinska såsom dif­fus rodnad, ärr och håravfall. Dessutom är komplementär medicinsk hudvård grunden till att lyckas med en problemhud. Vi startade Estetiskt Hudläkarcentrum för att kunna erbjuda ett helhetskoncept där kunden ska känna sig trygg och säker på att de får den hjälp och behandling de behöver för att kunna må bra.

I Sverige finns ingen reglering om vem som får utföra vilka ingrepp vilket innebär att vem som helst kan starta klinik/salong och börja behandla med avancerade laser­maskiner eller spruta in substanser i huden på folk. Detta har medfört att människor råkat illa ut. I bästa fall har det bara kostat patienterna pengar, i värsta fall har de fått livslånga skador. Vi vill erbjuda en klinik där patienten kan vara säker på att de får den kompetens de betalar för, det vill säga certifierade läkare som arbetar med den senaste tekniken och de senaste preparaten.

Vi behandlar hudsjukdomar som eksem och psoriasis, men utför även estetiska ingrepp som inte landstinget vill bekosta, men som kan göra stor skillnad för en persons självförtroende och mående.

Vilka är de vanligaste orsakerna till att man besöker er?
Det kan vara av många olika anledningar, men i åldern 18-­25 är det vanligt att man vill ha medicinsk hudvård. Många har problem med acne, rodnad i ansiktet eller torr hud. Det är även vanligt att man söker för ärr, att man ser trött ut eller vill få bort rynkan i pannan, den så kallade arg­rynkan. Många yngre killar kommer för att de börjar tappa hår och då har vi någonting som kallas PRP som stimulerar hårväxten.

Under våren och sommaren är det många som kom­mer för att de vill få tillbaka lyster i huden. Vi erbjuder injektioner som stimulerar hudytan vilket innebär att
vi sprutar in en vitamincocktail i huden. Det enda vi undviker att göra under sommaren är laserbehandlingar eftersom solen kan orsaka skada.

Varför är det så viktigt att ta hand om sin hud redan som 20-åring?
Mycket handlar om att förebygga och att få in en vana att ta hand om sin hud, som är vårt största organ. I Sverige har vi inte haft den här traditionen, men utomlands är det väldigt vanligt att människor regelbundet besöker en hud­terapeut. De tar hand om solskador, torr hud, arg­rynkor etc. Börjar man tidigt och tar hand om sin hud bygger man upp huden och förebygger ett åldrande ansikte. Har man besvär med acne är det viktigt att man tar hand om besvären i tid så att det inte bildas ärr, som är mycket svårare att ta bort.

Hur går ett besök till hos er?
Via vår hemsida bokar men ett besök och får då komma till oss för en konsultation. Vi går igenom frågeställ­ningen, patientens förutsättningar och förväntningar. Därefter gör vi en behandlingsplan där vi visar patienten vad vi kommer börja med och hur lång tid behandlingen kommer att ta. En behandling kan ta allt ifrån ett besök till flera, det beror helt på hur besvären ser ut.

Till exempel kommer många för att ta bort acne­ärr vilket är svårt att behandla. Vi går då igenom vilken typ av ärr personen har, vad man kan göra för att ta bort ärren på bästa sätt och är ärliga med hur mycket bättre det kan bli. Mycket beror på vilken hudtyp man har. Vi erbjuder även som enda klinik i Sverige ett DNA-­test där man får fram sin hudtyp för att kunna erbjuda riktade produkter och behandlingar utifrån patientens indivi­duella förutsättningar.

ANNES 5 BÄSTA TIPS FÖR ATT TA HAND OM DIN HUD:

  1. Solskydd! Det absolut viktigaste för din hud är att ha solskyddsfaktor 50 i solen.
  2. Rök inte
  3. En bra rengöring
  4. Smörj in huden med fukt
  5. Motionera regelbundet

OM ESTETISKA INJEKTIONSRÅDET
Skapades av hudläkare och plastikkirurger för att säkerställa att branschen får en certifiering och skydda patienten. Deras målsättning att öka skyddet för den enskilde patienten som genomgår en estetisk injicering.

OM ESTETISKT HUDLÄKARCENTRUM
Tre kliniker centralt baserade i Stockholm, Göteborg och Malmö. De har stor erfarenhet av avancerade behandlingar inom medicinsk hudvård och är certifierade av Estetiska injektionsrådet. De är referensklinik för leverantörer av högteknologisk medicinsk utrustning och har därför den senaste utrustningen.

Leave a Reply