Acast plockar hem ungefär 270 miljoner kronor, det i ett lån från Europeiska investmentbanken.

I ett meddelande från Acast själva är det nu officiellt. Finansieringen är ett långsiktigt lån som innebär att ägandet i bolaget inte påverkas överhuvudtaget.Återbetalningen baseras på hur bolaget utvecklas och lånet ger Acast möjlighet att växa snabbt.

– Den stora anledningen till att Junckerplanen skapades var för att kunna erbjuda ett annat finansieringsalternativ till innovativa företag som behöver ekonomiskt stöd, men har svårt att få ett traditionellt banklån, som i sin tur ska öppna upp för fler arbetstillfällen, tillväxt och investeringar i Europa, säger Europeiska kommissionens Vice-President Valdis Dombrovskis i pressmeddelandet.

Tanken är att dessa slantar ska användas för att utveckla bolagets forsknings- och utvecklingsarbete. En del kommer även att användas för att Acast ska kunna växa internationellt.

– EIBs investering är en stor milstolpe i Acasts tillväxtresa såväl som för den framtida globala infrastrukturen för podcasting. Idag, med EIBs investering, är vi ett steg närmare vårt mål att hitta och stötta alla världens ljudkreatörer och låta deras berättelser få den publik som de förtjänar, säger Leandro Saucedo, affärschef på Acast.

Förra året ökade Acasts omsättning med 100 procent jämfört med året innan. Omsättningen landade på 190 miljoner kronor samtidigt som minusresultatet ökade från 65,1 miljoner till 85,5 miljoner kronor.

Leave a Reply