Acast köper nu upp konkurrenten och podcast-bolaget Pippa och dubblar sitt utbud samtidigt som de satsar på ny målgrupp.

– Ett naturligt steg för oss som världens ledande podcastföretag, säger Acasts operativa chef Leandro Saucedo om förvärvet av Pippa.

Podcast-plattformen Acast har växt enormt senaste tiden och huserar idag svenska shower såväl som internationella mediejättar som BBC och The Times. Acast, som grundades 2014 av Karl Rosander och Måns Ulvestam, har byggt en komplett plattform för podcasts. Det innebär lösningar som kopplar samman lyssnare, skapare och annonsörer världen över.

I slutet av förra året tog Acast in 300 miljoner kronor från investerare som Första AP-fonden och Swedbank Roburs fonder Ny Teknik och Fokus Fund.

Nu tillkännager Acast sitt första förvärv – det amerikanska podcast-bolaget Pippa. Bolaget grundades 2016 och erbjuder tjänster som hosting, statistik och annonsering. I dagsläget distribuerar Pippa poddar från stora aktörer som Le Figaro, Nettavisen och på listan av samarbetspartners finner man Sony och Microsoft.

Genom uppköpet fokuserar Acast nu på att nå en bredare publik. Plattformen har tidigare riktat sig mot aktörer med många lyssnare, men kommer nu genom Pippa göra det möjligt för vem som helst att kunna starta och tjäna pengar på sin podd.

– Detta förvärv kommer accelerera vår tillväxt och föra Acast framåt i vår strävan att hjälpa podcastkreatörer i alla storlekar och underlätta för dem att få kontakt med lyssnare över hela världen, säger Ross Adams, VD på Acast.

Köpet innebär även att Acast fördubblar antalet roddar och samlar nu över 7.000 stycken på plattformen. Något belopp är inte offentligt.

Leandro Saucedo, affärsutvecklings- och strategichef på Acast, menar att Acast spelat en viktig roll i att professionalisera branschen och skapa digital mätbarhet i podcasts.

– Att förvärva Pippa är ett naturligt steg för oss som världens ledande podcastföretag, säger Leandro Saucedo.

Acast-grundarna Måns Ulvestam och Karl Rosander är inte längre operativa i bolaget.

Leave a Reply