På grund av COVID-19 är det många som fått lägga om sina vardagsrutiner och tagit med jobbet hem. Men hur bör man lägga upp sina dagar för att nå största möjliga framgång från skrivbordet hemma? Vi listar 5 olika tips man kan göra för att öka sin effektivitet och se resultat.

 1. Promenera till jobbet.
  Ta en promenad till jobbet rent figurativt. Strax innan du börjar arbeta, gå en promenad runt kvarteret och få lite luft. Det kommer inte bara ge dig tid att ställa om mentalt från ledig till arbetande, utan även ge dig lite extra energi och frisk luft som ger dig en bra start på dagen.
 2. Schemalägg pauser.
  Många som arbetar hemma glömmer att ta pauser från arbetet, vilket gör att hjärnan inte får utrymme att hämta ny energi eller ställa om sig inför nya uppgifter. Prata därför ihop dig med dina medarbetare och schemalägg en kaffepaus på förmiddagen och en lite längre bensträckare på eftermiddagen. På så sätt ger man gärna bästa förutsättningarna för att hitta ny inspiration och se nya lösningar.
 3. Ät en hälsosam lunch.
  Visst är det mycket enklare att ta en smörgås i farten när man är hemma, när man inte har en bestämd lunchtid med kollegorna då man går ut och äter tillsammans. Försök ändå att se till att du har en ordentlig lunchlåda redo när det är dags för att ge din kropp den energi du behöver.
 4. Håll ordning omkring dig.
  ”A cluttered home is a cluttered mind” är ett klassiskt uttryck, inte desto mindre sant. Om du har stökigt omkring dig blir du lättare distraherad och därmed mindre effektiv. Se därför till att hålla ordning runt omkring ditt hemmakontor så kommer du att märka skillnad i fokus.
 5. Se över arbetsstrukturen.
  Jobbar du bäst i tystnad? Se då över hur många videomöten du faktiskt måste ta eller skulle de uppgifterna rentutav kunna tas över mejl? Eller, är du mer verbal och tycker det är enklare att prata med kollegorna och bolla idéer? Då kanske alternativet är det omvända. Oavsett, försök se till att få till en arbetsstruktur som gynnar din egen arbetsstil, då kommer det underlätta mycket när du sitter hemifrån. 

Lycka till!

Leave a Reply